Virksomheder bidrager til et grønnere Bornholm

Til sommer opsætter vi håndklædestationer, så gæsterne selv kan skifte håndklæder ved behov.


Det fortæller Heidi Møller der, sammen med sin mand Morten, ejer Pension Sandbogård i Sandvig.


De deltager i projektet Bæredygtig Bundlinje Bornholm, hvor en række bornholmske virksomheder er gået sammen for at lægge en grøn forretningsplan.


Målsætningen er at udlede 750 ton mindre CO2 og op til 250 ton mindre affald om året. Projektet er en del af Bright Green Island, som arbejder for at Bornholm i 2035 er et bæredygtig og CO2neutralt samfund.


På Sandbogård har de allerede har gjort en del for at bidrage til den grønne omstilling:

Jeg har altid været opmærksom på at undgå madspild og bruger så vidt muligt lokale og økologiske råvarer. Vi har udskiftet oliefyret med fjernvarme og sat en varmepumpe op i vores spisesal. Vi har fået dobbeltskyl på de fleste af vores toiletter og de fleste af vores køleskabe på værelserne er nye miljøvenlige modeller. Og så er al vores belysning udskiftet til LED-pærer, fortæller Heidi.


Heidi og Morten har lige nu gang i et spændende forsøg med at dyrke økologiske østershatte med hjælp fra kaffegrums, som bliver leveret af to andre lokale virksomheder Dideriks Veranda og Hectors Café.


På Sandbogård opsamler de desuden regnvand til at vande haven med og så er de fleste møbler på pensionatet genbrugsmøbler, som værterne sætter fint i stand og bruger på værelserne.


Læs mere om Bright Green Island Bornholm