Hos Tejn Smedeforretning laver de alt. Punktum! I december 2016 overtog Tommy Bager og Emelie Pettersson Tejn Smedeforretning efter Freddy Svendsen. Det var en velrenommeret virksomhed, og med i købet fulgte en håndfuld værdifulde ansatte, med solid erfaring på bagen.


De nye ejere - der også privat danner par - har haft mulighed for at tage flere opgaverind. Det betyder at virksomheden er vokset, så der nu er seks ansatte plus en lærling og en i flexjob.
Tejn Smedeforretning kan klare alle smedeopgaver - store som små.


Og det er ikke for sjov, de kalder forretningen for ‘Kunst-, klein og mirakelsmed’.
Kunstneren er lokal. Han kommer med sine tegninger, og går med Steen på værkstedet hvor de sammen frembringer den kunst af jern.
Tejn Smedeforretning har også udenøs kunder, blandt andet inden for tilbehør til spildevandsrensning.


Forretningen producerer små dimser og dingenoter. Kunder fra hele øen kommer forbi med små og store opgaver de skal have hjælp til. De løser selvfølgelig alle slags traditionelle smede- og bukkeopgaver, men bøjer også plexiglas til menukort og laver arbejde i plastik, f.eks. riste til svømmehaller.


Tommy står hovedsageligt for kundebesøg, tilbudsgivning og kvalitetskontrol.
Emelie har værkførerposten på værkstedet på Tejn Havn og tager sig af at planlægge indkommende opgaver.


Inden parret købte forretningen var Tommy rejsemontør og ofte længe væk hjemmefra. Emelie er uddannet lastbilmekaniker og har senest haft den daglige drift af Rutsker Feriecenter.


De skulle lige tage mod til sig, inden de sagde ja til at overtage butikken.
De to er tydeligt glade for at være herre i eget hus. Forretningen er deres fælles projekt og en investering i fremtiden. Det er her, de lægger deres drømme og visioner - og når man arbejder mod det samme mål, er det bare lidt sjovere.


Læs mere om Tejn Smedeforretning her