Alexander Rud Andersen skaffede sidste efterår den legendariske vin-mager Frans K Smit til Bornholm. I den forbindelse kunne Coop-medlemmer tilmelde sig en eksklusiv vinsmagning med den sydafrikanske vinkoryfæ.


Souschefen i SuperBrugsen Allinge lægger ikke skjul på, at han er en stolt over at stå i spidsen for en vinsmagning med den verdenskendte winemaker Frans K Smit fra Spier vine. Det foregik i oktober sidste år, og blev afholdt i Bornholms Kultur og Idrætscenter.


Frans K Smit har produceret vine for Spier i Sydafrika i over tyve år, og er anerkendt - især for signaturvinen der bærer hans navn. Vinen koster 399, og ind imellem kan du finde den på SuperBrugsens hylder.


I vinafdelingen i Allinge SuperBrugs står en glad Alexander Rud Andersen og fortæller om, hvordan det er lykkedes ham at hive et koryfæ som Frans K til vores lille ø.

Det handler dels om gode kontakter indenfor Coop, som står for kontakten til Frans K. Desuden havde den sydafrikanske vin-mager selv et stort ønske om at besøge Bornholm.


Alexanders interessen for vin begyndte, da han i 2010 blev souschef i SuperBrugsen i Allinge. Du kan ofte møde ham ved vinhylderne - og hvis du spørger, kan du være sikker på, at han har gode historier i ærmet om de vine han sælger.


Alexanders ansigt lyser op, når han fortæller om menneskerne og stederne bag vinene - han viser billeder fra sine rejser, hvor han blandt andet har mødt manden bag sin egen yndlingsvin: Terrunyo Carbernet Sauvignon.

Og så har han været inde i verden næststørste vintønde i Argentina – den kan indeholde mere end 5 mio. liter vin.


Efter nogle år i Brugsen i Brønshøj og Tune, vendte Alexander i 2016 tilbage til øen som souschef i Allinge.


Siden da er salget i vinafdelingen steget med 20 procent, og jobbet har budt unikke oplevelser som deltager på eksklusive vinrejser til Argentina og Chile, hvor han har mødt producenterne bag mange af de vine du finder på hylderne i Brugsen.


For en mand der går op i vin, er det noget af et ønskejob!