I 2004 købte Timo Hoffmann Toldkammeret i Allinge og genåbnede det som Restaurant Sommer i 2008. Det blev den første af mange restauranter i virksomheden, ”Timo og co”, som i dag tæller fem restauranter; fire i hovedstaden og én i Allinge.
I 2006 åbnede Timo Restaurant Koefoed i København. Han havde en idé om at fokusere på bornholmske råvarer og det bornholmske smagsunivers, hvilket var nyt dengang. Efter to år solgte han Koefoed videre og i 2010 åbnede han sin første restaurant i Ørestaden. I dag ejer han tre restauranter i området.
Timo er vokset op i Allinge og fandt sit første kald, da han som 14-årig fik job som opvasker hos Steff og Marianne i Sandvig. Fire år i træk, i sæsonens fire måneder, mødte han til tiden og hver eneste dag. Jobbet lærte ham vigtigheden af loyalitet. Hvis ikke Timo mødte op, ville han jo lade sine arbejdsgivere i stikken.
Senere fik han job som tjener på den hedengangne Testuen i Sandvig hos Lars Aabæk. Lars var dygtig og serverede mad af høj gastronomisk klasse. En dag spurgte en tysk turist Timo: ”bist du Oberkellner?” Spørgsmålet satte gang i tankerne hos den unge Timo, der lige dér fik fornemmelsen af, at han havde fundet sit rette element.
Herefter gik det kun en vej: Fremad. Timo blev caféchef på Dan Turéll i København. Her var han flere år yngre end sine chef-kolleger, og havde et stort ansvar. Timo anser denne tid som sin uddannelse i restaurationsbranchen. Det er en vigtig pointe for ham, at du kan få succes i arbejdslivet, også uden en traditionel uddannelse.
Timo besidder en nysgerrighed, som hele tiden driver ham frem, og sætter gang i nye projekter. Hans fokus har aldrig været på bundlinjen, men på udvikling af koncepter og nye projekter.
Timo har kæreste og en søn på fem år, og rollen som familiefar har sat tempoet for nye projekter en smule ned. Nysgerrigheden og lysten til at udvikle nyt, er intakt og lige nu er han optaget af at konsolidere den eksisterende forretning.
Firmanavnet ”Timo og co”, siger noget om, hvordan han selv ser sin forretning; som et kompagniskab. Allinge og Restaurant Sommer er hans feriested, og hvert år i juli måned er han i byen med familien i lejligheden oven på restauranten i Havnegade.
Restaurant Sommer holder åbnet i sæsonen fra juni til august.