Familieforetagendet Sandvig IS kalas trækker lange køer i sommermånederne. Stedet er blevet et udflugtsmål for bornholmere og turister, der kan sidde i timevis og se ud over havet, mens børnene leger i vandkanten eller klatrer på klipperne.


Hos Sandvig IS Kalas producerer de is af den italienske slags. Isen bliver lavet på lokal økologisk mælk og med frugter leveret fra hele øen. Her er både de traditionelle varianter, men også nye, anderledes smagsvarianter - blandt andet inspireret af gæsternes mange gode forslag. I cafeen kan du købe specialkaffe, hjemmebagte kager, lokale øl, vin og gode drinks, og herlighederne kan nydes udendørs, helt tæt på havet og klipperne.


Ud over den gode smagsoplevelse, ønsker familien bag Sandvig IS Kalas at videregive nogle af de fantastiske naturoplevelser de selv har haft på øen. Derfor kan ungerne også låne et fiskenet, når de er forbi øens bedste isbutik.


Historien om Sandvig IS Kalas begynder i 2010, hvor Christina Andreasen og Christian Heide sammen med to andre vennepar køber Sandvig Minigolf.


I 2012 udvider Christian og Christina med Sandvig IS Kalas i et lejet lokale i Strandhotellet. Her producerer de is og driver en lille café, og de tre sønner bliver hurtigt en del af produktionen og forretningen. Kort efter får familien mulighed for at købe det lille hus i klipperne ved Sandvig Havn. Huset skulle dog istandsættes og åbner nyrenoveret i 2015 som Kalas-Kalas med isproduktion og café. I 2016 sælger familien minigolfbanen fra og samler al is salget og produktionen i huset ved havet.


I 2018 starter Boating Bornholm, som er familiens nyeste tiltag. Her er udbydes bådsejladser langs kysten og til Christiansø i en såkaldt RIB. Konceptet er formidling af naturen, dyrelivet over og under vandet samt fortællinger om historiske begivenheder omkring Nordbornholm.


Sandvig IS Kalas har ca. 14 på lønningslisten i højsæsonen.


www.kalasbornholm.dk

www.boatingbornholm.dk


instagram: kalasbornholm, sandvigiskalas og boatingbornholm