Siden 1972 har der stået Grethas Pension på skiltet på den gule bygning i Nygade i Sandvig. Fra 1. januar 2019 skiftede pensionatet navn til Nordvig Bed & Breakfast og også skiltene er skiftet ud.


Det er ægteparret Vivi & Kjeld Olesen, der har overtaget stedet og de har et stykke tid været i gang med at svinge pensler og renovere værelser - og i samme ombæring ombetrukket 80 stole.


Parret har fået stor hjælp fra både søskende, børn og forældre. Alle har hjulpet til ganske frivilligt - det er som om familiemedlemmerne er blevet tiltrukket af stedet og det fælles projekt har også sat ny energi i Kjelds far på 85 år.


Vivi og Kjeld kommer fra stillinger på Petersskolen, hvor Kjeld var skoleleder og Vivi arbejdede i SFO’en. Men især Kjeld havde trang til at prøve noget andet – og allerhelst noget, hvor de kunne arbejde sammen som par.


De kommer fra en bolig i Nyker og har altid drømt om at komme tættere på kysten og klipperne, og da de faldt over Grethas Pension, faldt det hele i hak.


Kjeld og Vivi er lykkelige for at være kommet til Sandvig, og den direkte udsigt til Hammerknuden.


Parret flytter fra et stort hus ind i den lille bitte lejlighed, der hører til det tidligere pensionat. Nu har de til gengæld hele Nordvig med 16 værelser og 29 sengepladser at fylde op i.


Alle værelser er med eget toilet og bad samt køleskab, service og kogeplade. De store værelser er udstyret med kogeplader, så man selv kan lave mad.


Nordvig holder åbent hele året og fra 1. maj til 1. september bliver der serveret morgenmad i den hyggelige morgenmadsrestaurant. Nordvig er i øvrigt en sammentrækning af Nord fra Nordbornholm og Vig fra Sandvig.


Læs mere her