Carsten Grønning og Jesper Møller Jensen har solgt røget fisk og drevet forretningen i Allinge siden 2002. Nordbornholms Røgeri omsætter for 20 mio. om året.


I 2017 fejrede Carsten Grønning og Jesper Møller Jensen deres 15 års jubilæum som ejere af Nordbornholms røgeri.


Med en omsætning på 20 millioner om året, er det historien om to gutter, der greb muligheden for at videreføre en i forvejen velfungerende virksomhed.


Jesper er fra Listed og Carsten kom fra Fyn til Bornholm i 1988. De to arbejdede sammen på røgerier i Gudhjem, Allinge og Snogebæk. Det var krævende arbejde. I sæsonen ...blev det knoklet igennem, med en arbejdsuge på op til 100 timer.

Derfor var det tillokkende, da Arnes Røgeri blev sat til salg i 2002. Flere pengestærke mænd stod klar til at købe. Men den daværende ejer, Arne Jacobsen, så gerne, at det blev folk med forstand på fisk, der overtog hans røgeri. Carsten og Jesper havde ingen penge - men de kunne begge håndværket. Så Arne lånte dem pengene. Aftalen var, at gælden skulle betales tilbage over ti år. Tre år efter, havde Carsten og Jesper betalt Arne tilbage.


Carsten og Jesper opbyggede en restaurant året efter overtagelsen. Den blev hurtigt udvidet igen, til den restaurant vi kender i dag, med plads til 170 spisende gæster.


Nordbornholms Røgeri har 10 fast tilknyttede og knap 40 sæson medarbejdere.

Forretningen holder åbent fra påske til nytår og restauranten er åben fra påske til og med uge 43.


Læs mere om Nordbornholms Røgeri her