I Sandvig spiller de quidditch om mandagenJa - ok, ikke rigtig quidditch! Bare ’muggle quidditch’. Quidditch stammer fra Harry Potter-bøgerne, og bliver normalt spillet højt til vejrs, på ryggen af en flyvende kost, så børnene i Sandvig spiller mulggle quidditch.

Her er den flyvende kost erstattet af en stav, som skal holdes mellem benene, mens spillerne løber rundt på banen og skal score mål med ’baskeren’ og samtidig prøve at fange ’Det Gyldne Lyn’.


Ideen til at starte et quidditch hold op i Sandvig, opstod efter at Willy Frendrup havde været til Harry Potter Festival i Odense med sin datter, Ida på 12 år, som er kæmpe fan af Harry Potter-universet.

Og som, by the way, faktisk er optaget i Slytherin-huset.


Med Hammerknuden til den ene side og havet til den anden, løber der hver mandag eftermiddag en flok unger og voksne rundt efter forskellige bolde, som de skyder gennem nogle ringe.


Det lyder måske lidt skørt, men der bliver løbet hurtigt, grinet og kastet med bolde - og efter deres vejrtrækning at dømme, får deltagerne også god motion.


Qudditchholdet er gået sammen med Henrik Hansen, der underviser i unicykling, når quiddith-træningen er overstået.


Måske vidste du ikke, at quidditch eksisterer i virkeligheden, men faktisk er der siden 2012 blevet holdt verdensmesterskaber i muggle quidditch hvert andet år.


Vil du prøve at spille quidditch, så går holdet under navnet Sandvig Quidditch & Unicycling, og du kan finde dem og læse mere på Facebook.