Udenfor blomstrer lavendlerne og i den hyggelige have sidder gæsterne og nyder eftermiddagssolen med en bog og en kop kaffe. Indenfor i restauranten er der rå loftsbjælker og dæmpet belysning.


Konceptet er hygge og Hotel Allinge skal være et hotel hvor der er plads til alle. Hotellet drives af ægteparret Thorbjørn Rafn og Ellen Marker-Pedersen, der er i fuld sving med deres anden sæson som hotelejere. I foråret 2017 købte de hotellet af Mie og Klaus Juhl og ganske kort tid efter sprang de ud som hotelværter.


Thorbjørn og Ellen ønsker at drive et hyggeligt hotel hvor mindst en af værterne er til stede hele tiden. Thorbjørn tager imod gæsterne når de ankommer, de bliver trakteret med et godt måltid mad, og derefter kommer Thorbjørn rundt til hver enkelt gæst og udleverer nøgler til deres værelser.


”Det tager lidt tid, men det er det hele værd. Vi vil gerne gøre det godt for vores gæster og det er vigtigt for os, at de ved de kan hive fat i os og spørge om alt. Mange vil for eksempel vide mere om morbærtræet i haven og det prioriterer jeg at bruge tid på,” fortæller Thorbjørn.


Ellen har en baggrund som kontorassistent og lægesekretær, og Thorbjørn har været Shell forpagter i 28 år på Bornholm. Da Cirkle K skulle overtage Shell i Allinge, måtte Thorbjørn finde ud af hvad livet nu skulle bringe.

Hotel Allinge var til salg og blev ved at poppe op som en spændende mulighed. Inden Thorbjørn og Ellen turde kaste sig ud i livet som hotelejere fik de hjælp og sparring fra Business Center Bornholm, der hjalp med at lægge en fornuftig forretningsplan.


Siden påsken har de været på arbejde hver eneste dag og i løbet af sommeren har deres store børn, der til hverdag læser i København, været hjemme og hjælpe til i både køkken og reception.

På anden sæson er de nu godt inde i rutinerne som henholdsvis hotelfatter og hotelmutter.

Ellen møder ind tidligt og serverer morgenbuffeten, og det er hende, der tager sig af alt hvad der handler om bookinger. Thorbjørn møder ind om formiddagen, tager imod gæster og kører aftensmaden. Timerne midt på dagen har de sammen.


Parret har ingen hjemmeboende børn, så det generer dem ikke at arbejde meget og de er faldet rigtigt godt til rette på Hotel Allinge.

I de kommende år skal de i gang med nødvendige renoveringer hist og her. Og så vil de arbejde på at give hotellet endnu mere charme og varme.