Dideriks Veranda i Sandvig er et skønt mylder af lokal kunsthåndværk, knapper i regnbuens farver, uldne sokker, lækre bornholmske varer og malerier på væggene. Et par Krølle Bølle-souvenirs har også sneget sig ind i et af de mange hjørner.

Lene og Kjeld Hammer tager imod, når jeg træder ind ad døren til verandaen, der bugner af tingel-tangel.

De kører verandaen på tredje år og her kan du købe god kaffe, kage, sandwich og drinks - eller hvad med at prøve verandaens egen bajer, brygget hos Small Batch Brewery.


Verandaen sælger kunsthåndværk af omkring fyrre forskellige kunstnere - enten lokale eller med tilknytning til Bornholm.


Dideriks Veranda ligger på Sandvig Havn i hotellet der bærer samme navn.

Hotellet har tidligere været drevet personaleløst, og ejerne havde brug for lidt liv på hotellet.

I 2017 år blev Lene Hammer spurgt om det kunne være noget for hende at skabe liv i verandaen, og hun fik hurtigt en café op at stå og ud over at fungere som café, kan du finde et bredt udvalg af kunsthåndværk og bornholmske varer i verandaen.

Lene er chefen og hendes mand, Kjeld, hjælper til. Ligesom hun tidligere har hjulpet til i hans virksomhed, hvor han sammen med deres ene søn producerer tilbehør til den grafiske branche.

Lenes vil at skabe et sted der kan holde åbent (næsten) hele året - højsæsonen alene er ikke interessant for hende.


Dideriks Veranda i Sandvig beskæftiger 5-10 ansatte alt efter sæson og har året rundt events som bogarrangementer, dansefester og julestuer.


Følg med på Dideriks Verandas Facebookside