To seje kvinder holder snor
i Trolling Master!Lystfiskerkonkurrencen Trolling Master Bornholm er populær som aldrig før. Faktisk er det Nordeuropas største, der hvert år i maj måned afholdes i Tejn Havn på Nordbornholm.

I år blev samtlige 370 pladser revet væk på et døgn. Derfor har man taget ekstra pladser i brug i Allinge Havn til næste års trolling mesterskab.


Begivenheden får stadig større opmærksomhed fra danske og udenlandske trollingfiskere, og bag begivenheden ligger selvfølgelig masser af stram planlægning.


Brita Hansen og Mimi Steenberg har kørt tæt parløb siden konkurrencens start, og er derfor rutinerede til opgaven, som de løser i tæt samarbejde med TV2 Bornholm, der satte begivenheden i søen i 2005.


Brita er med som formand for Tejn Borgerforening og Mimi repræsenterer Tejn Idrætsforening. Sammen styrer de to strukturerede kvinder slagets gang, når Tejn Havn fyldes af telte, boder og et mylder af mennesker, der er bidt af en gal fiskestang.


Hele 200 lokale frivillige stiller hvert eneste år op, for at servicere de deltagende lystfiskere og de gæster, der kigger forbi fiskekonkurrencen. Der skal slås telte op, laves mad, grilles pølser og brygges kaffe, og der er heldigvis masser af gode kræfter at trække på i Tejn og omegn.


Begivenheden er en fantastisk katalysator for sammenholdet i den lille by. Brita fortæller, at byens modtagelseskomité opfordrer nye tilflyttere, til at deltage som frivillig i fiskeeventen, for det er her de lokale mødes.


Konkurrencen har kæmpe betydning for byen og virksomhederne her. De entusiastiske lystfiskere benytter lejligheden til at holde ferie på Bornholm før eller efter eventet, og en del tager også familien med til konkurrencen.


Der er flere eksempler på huse i Tejn, der er blevet købt af begejstrede trollingfiskere, der således både har tag over hovedet til selve konkurrencen og til ferier resten af året.