Det vi ikke har – det skaffer vi!

Sådan lyder Stefan Thunbergs motto for Allinge Byggemarked & Trælasthandel A/S


Sommeren 2017 gjorde Stefan sig bemærket som manden, der fik 64 nye telte fløjet ind i privatfly fra Jylland, da Wonderfestiwall stod med en bunke ubrugelige telte efter kraftig regn. Han saffede telte i Jylland og fik dem fløjet til øen af en ven med et privatfly.


Stefan er direktør for Allinge Byggemarked, og har været det siden 2011. Men det stod slet ikke skrevet i kortene, da han i 1997 blev udlært automekaniker. I 2003 ville han starte op som selvstændig mekaniker, men skulle lige tjene lidt ekstra. Så han fik job på trælageret på Allinge Byggemarked.


Årene derefter brugte Stefan tid på at lære mere om træet. Han kørte ofte omkring sin far, der var tømrer, for at få tips af en fagmand. Stefan blev leder af trælasten, og fik med tiden mere ansvar i forretningen.

Da den daværende ejer, Keld Hansen, gik på pension i 2011, lå det derfor lige for, at Stefan skulle overtage.


Siden har byggemarkedet øget omsætningen med omkring en million om året. Stefan opbyggede en sund forretning sammen med sine medarbejdere: Fra kunden bestiller en vare, til de har den i hånden, bliver de serviceret med gode råd og grundig rådgivning, fordi det giver tilfredse kunder.


Stefan er overbevist om, at hvis personalet er glade, så bliver kunderne det også.

Derfor holder byggemarkedet også lukket søndage og helligdage. 80 procent af byggemarkedets indtjening kommer fra privatkunder. Vel at mærke kunder, der kommer fra hele øen. Hvis kunderne efterspørger en særlig flise, de har set på ferie i Italien eller mangler en bestemt harpun til undervandsfiskeri, så skaffer Stefan og hans medarbejdere varen hjem.


Og så er vi tilbage til de 64 telte, som han skaffede til øen forleden, for det vi ikke har, det skaffer vi!


Allinge Byggemarked beskæftiger 16 ansatte året rundt, og tager også folk ind i jobtræning og lignende.